Eurotrade | Az IVECO és a Plus Now automatizált teherautója közutakon Németországban

Az IVECO és a Plus Now automatizált teherautója közutakon Németországban

A Milestone szigorú tesztelési és érvényesítési folyamatot követ. A közúti tesztelés utat nyit a PlusDrive-kompatibilis IVECO S-Way gyártásához

Torino, Olaszország és Santa Clara, Kalifornia – 2023. július 6. – Az IVECO, az Iveco Group (MI:IVG) haszonjármű-márkája és a Plus ma bejelentette, hogy az IVECO S-Way teherautó PlusDrive-val, a Plus továbbfejlesztett vezető-segítő megoldásával van felszerelve. Nyílt autonómia platformja alapján megkezdte működését a németországi közutakon. A mérföldkő szigorú tesztelési és érvényesítési folyamatot követ, beleértve a kiterjedt, zárt pályás tesztelést, a korábban gyűjtött közúti adatok validálását, valamint a tesztvezetők mélyreható képzését a teherautó fejlett biztonsági funkcióiról. Ezen túlmenően a TÜV SÜD a biztonsági koncepció funkcionális biztonságát is tesztelte a közúton. A kiterjedt valós adatok gyűjtése és a közúti tesztelés e fontos szakasza során felkészíti az automata teherautót a jövőbeli iparosításra.

„Azáltal, hogy biztonságosabbá, egyszerűbbé és fenntarthatóbbá teszi a teherszállítást, az erőteljes mesterséges intelligencia-alapú prediktív biztonsági technológia új generációja, mint például a PlusDrive, segíthet csökkenteni a balesetek kockázatát, javítani az üzemanyag-fogyasztást, javítani a járművezetők megtartását és enyhíteni a teherautó-sofőrök hiányát Európa-szerte. Izgatottan várjuk, hogy beléphessünk a Plusszal kötött partnerségünk ebbe a következő szakaszba, és közúti teszteken valamint kereskedelmi műveleteken keresztül demonstráljuk a PlusDrive-val ellátott IVECO S-Way növekvő érettségét” – mondta Marco Liccardo, az Iveco csoport technológiai és digitális igazgatója.

A legmodernebb, mesterséges intelligencia-alapú autonóm vezetési szoftverrel és fejlett érzékelőkkel, köztük lidarokkal, radarokkal és kamerákkal felszerelt PlusDrive emberfeletti tájékozottságot biztosít a járművezetők számára a jármű környezetével kapcsolatban. A közúti tesztelés Németországban folytatódik a következő hónapokban, és kiterjed Ausztriára, Franciaországra, Olaszországra és Svájcra, így valós adatok gyűjthetők a régió különböző utairól és vezetési körülményekről. A tesztelés azt is bemutatja, hogy a PlusDrive biztonságosan és automatikusan képes kezelni a vezető által felügyelt manővereket, beleértve a sávközéppontosítást, a bezárásokat, a sávösszevonásokat, a vezető által kezdeményezett vagy a rendszer által javasolt sávváltásokat, a forgalmi dugók asszisztensét és a lökést.

Shawn Kerrigan, a Plus ügyvezető igazgatója és társalapítója a következőket nyilatkozta: „Büszkék vagyunk arra a kemény munkára, amelyet az Iveco és a Plus csapatok kifejtettek azért, hogy ezt az innovatív vezetési megoldást közutakon teszteljék. A világ legnagyobb flottái közül néhány már a PlusDrive-ot használja kereskedelmi áruszállításra. Minél előbb tudjuk ezt a kereskedelmi terméket több flotta számára elérhetővé tenni, annál nagyobb hatást érhetünk el.”

A PlusDrive által engedélyezett IVECO S-Way működés közbeni megtekintéséhez nézze meg a videót itt: https://youtu.be/JN-fJfGbNHI

Az IVECO-ról

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márka. Az IVECO könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók és járművek széles skáláját tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka széles termékkínálatában megtalálható a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járművek szegmensét fedi le, a 6-19 tonnás Eurocargo, valamint a 16 tonna feletti nehéz szegmensben az IVECO WAY termékcsalád az on-road IVECO-val. S-WAY, az off-road IVECO T-WAY és az IVECO X-WAY.

Az IVECO közel 21 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában 7 országban irányít gyártóüzemeket, ahol a legújabb fejlett technológiát alkalmazó járműveket gyárt. 4200 értékesítési és szervizpont több mint 160 országban garantálja a műszaki támogatást mindenhol, ahol egy IVECO jármű dolgozik.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com

Plusz-ról

A Plus a nagymértékben automatizált vezetési és teljesen autonóm vezetési megoldások globális szolgáltatója, amelynek központja a kaliforniai Szilícium-völgyben található. A Forbes Amerika egyik legjobb startup munkáltatójaként, a Fast Company pedig a világ egyik leginnovatívabb vállalataként emlegette, a Plus nyílt autonómiájú technológiai platformja már ma is megerősíti a kereskedelmi forgalomban lévő járműveket. Világszerte vezető járműgyártókkal, flottákkal és más technológiai vállalatokkal együttműködve a Plus segít biztonságosabbá, kényelmesebbé és fenntarthatóbbá tenni a vezetést. A Plus számos iparági díjat és kitüntetést kapott átalakuló technológiáiért és üzleti lendületéért a Fast Company, a Forbes, az Insider, a Consumer Electronics Show, az AUVSI és másoktól.

TUDJON MEG TÖBBET
Kérjük, adja meg adatait, hogy többet megtudjunk a kérdéséről. Szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

MARKETING AKTIVITÁSOK
Adataim az Eurotrade Kft. általi automatizált vagy elektronikus úton történő feldolgozása többek+ között levélben vagy e-mailben, telefonon (pl. automatikus telefonhívások, SMS, MMS, fax) és bármely más módon (pl. weboldalak, mobilalkalmazások), kereskedelmi kommunikáció, valamint termékek és szolgáltatások reklámozása céljából.

MARKETING HARMADIK FÉL ÁLTAL
Adataim közlése Eurotrade Kft. részére és feldolgozása kereskedelmi kommunikáció, valamint termékek és+ szolgáltatások reklámozása, illetve piackutatás céljából.

A *-gal jelölt részek kitöltése kötelező